Hustá doprava trápí Jablunkov a Návsí

Jako by se v Jablunkově a Návsí čas vrátil o několik let nazpátek. Kvůli opravě na obchvatu využívají poměrů znalí řidiči silnici vedoucí přes obě obce. Kamiony nevyjímaje. V dopravních špičkách se tvoří kolony – jako v dobách před obchvatem.

Oprava mostu na obchvatu Jablunkova se dnes stala místem tragické dopravní nehody. Foto: pmj

„Když jedu odpoledne z práce, kolona začíná už od rohovského mostu na okraji Návsí,“ svěřil se Mirek, který dojíždí do železáren z Jablunkova. „Cesta z práce mi trvá asi o 10 minut déle,“ dodal. Jeho slova potvrdili i dva řidiči autobusu. „Míváme zpoždění, problematické jsou i výjezdy z autobusového stanoviště jak v Jablunkově, tak i Návsí,“ shodli se.

Důvodem zvýšeného provozu v obcích je oprava dvou mostů na obchvatu Jablunkova, kdy je jednosměrný provoz řízen semafory. Některým řidičům se nechce čekat ve frontě na „zelenou“ a raději jedou přes Jablunkov. A pak pokračují dále – buď směr Lomná, Mosty u Jablunkova, nebo Slovensko. Anebo opačným směrem.

„V důsledku opravy se provoz na silnici vedoucí městem několikanásobně zvýšil. Každý poznal, že výjezdy z vedlejších ulic na hlavní jsou především v ranních a odpoledních hodinách problematické,“ řekl velitel jablunkovské městské policie Pavel Kufa, podle kterého přesná čísla vydají radarové měřiče rychlosti. „Budeme mít přesné statistiky, jaký provoz zde který den byl,“ doplnil velitel.

Policisté dopravního inspektorátu Třinec společně s policisty obvodního oddělení Jablunkov aktivně přistupují k nutnosti zvýšeného dohledu v tomto vytíženém úseku a reagují na aktuální situace. „Evidujeme zvýšený provoz jak osobní, tak kamionové dopravy. V souvislosti s tímto však nezaznamenáváme zvýšenou nehodovost,“ doplnila Kateřina Kubzová z Policie České republiky.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu