Hutnické město patřilo jeden den studentům

Den plný slunce, hudby a zábavy se užili všichni, kteří navštívili Majáles těšínského Slezska. Konal se ve čtvrtek 4. května na třineckém náměstí Svobody a přilákal nejenom samotné studenty, ale i širokou veřejnost. Oslava sladkého studentského života se podařila na výbornou.

Příchod studentů byl velkolepý. Pak se na majálesu všichni skvěle bavili. Foto: Vojta Vladár

Akce začala v 10 hodin dopoledne. Primátorka Třince Věra Palkovská předala zástupcům studentů a moderátorům celé akce symbolické klíče od města. „Třinec je dnes váš a jen na vás bude, jak si ho v budoucnu uděláte. Těší mě tři věci, a to, že se z Majálesu už stala tradice, že už to není jen o Třinci, ale o celém Těšínském Slezsku třetí věcí je, že to počasí fakt vyšlo. Takže vám přeji hodně zábavy, užívejte si,“ obrátila se na studenty Palkovská.

Totéž jim popřál i ředitel pro personalistiku a vnější vztahy Třineckých železáren Ivo Žižka. „Já u sebe tedy žádné klíče od werku nemám a ani bych je nikomu nedal. Budu ale strašně rád, když budu moci některé z vás přivítat za pár let jako své kolegy, abychom tu káru pro příští generace mohli táhnout dál,“ obrátil se na publikum Ivo Žižka.

Po jeho slovech vypukla zábava. Všechny tři místní školy – Gymnázium Třinec, Třinecká obchodní akademie TRIA a Střední odborná škola Třineckých železáren, si připravily zábavný program. Studenti zpívali, tančili, předvedli chemický pokus nebo míchání koktejlů. Ukázali, jak fungují autíčka na vodíkový pohon a představili i atraktivní gymnastické kousky.

Po jejich představení na pódiu vystoupily děti z místní základní umělecké školy. A po nich už majáles patři dvěma rapperům. Dorazil Majk Spirit a po něm Gleb.

Studenti si akci užívali. K dispozici měli dobré občerstvení. Mnozí dorazili v kostýmech, ti s nejoriginálnějšími dostali pěkné ceny. „Je to skvělá akce. Připravujeme se na ni dlouho a těšíme se snad už od Vánoc. Letos je to ještě lepší než loni, a to nejen proto, že je tu i skvělá hudba, ale protože se zapojilo do akce více děcek. Moc se mi tu líbí a už se těšíme na další ročník,“ jásala skupinka dívek z gymnázia.

Další zprávy z regionu