Infocentrum se vrátilo na své původní místo

Turistické informační centrum města Český Těšín se po čtyřech letech vrátilo na své původní místo. Nachází se na Hlavní třídě, konkrétně naproti Čítárny a kavárny Avion. Slavnostní otevření nově zrekonstruovaného informačního centra doprovodilo zahájení výstavy plakátů Pavla Nogy.

Infocentrum znovu sídlí na Hlavní třídě. Foto: ba

Od poloviny 90. let minulého století do roku 2009 se infocentrum nacházelo v budově Muzea Těšínska. Turistické informační centrum města Český Těšín vzniklo v roce 2017 v budově bývalé celní správy na Hlavní třídě u mostu Přátelství.

O rok později se muselo přemístit na Štefánikovu ulici poblíž městského úřadu, protože zrenovovaná budova na Hlavní třídě se dostala do rukou Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

„Budova, v níž turistické informační centrum nově sídlí, se díky krajskému úřadu v loňském roce dostala do péče našeho města. Slavnostní otevření infocentra je výsledkem dlouholeté a úspěšné česko-polské spolupráce. Infocentrum takřka na hranici má přidanou hodnotu, vybízí nejen k získávání cenných informací, ale také k poznávání naší kultury,“ řekla starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková.

Pracovníky turistického informačního centra jsou Gabriela Budínská a Martin Podžorný. Pro veřejnost je otevřeno v pracovní dny od 8 do 17 hodin, v sobotu od 8 do 12 hodin. Součástí infocentra, které provozuje Městská knihovna v Českém Těšíně, zůstává také Galerie Most, v níž se konají výstavy převážně umělců z regionu.

Významný grafik a designér Pavel Noga z Vělopolí je autorem první výstavy, která se koná v nově zrekonstruovaných prostorách infocentra na Hlavní třídě v Českém Těšíně. Tvoří ji plakáty tvůrců ze zemí Visegrádské čtyřky.

Další zprávy z regionu