Jablunkov straší cena opravy školní jídelny

Co se opravy školní jídelny v Jablunkově týče, vedení města zrovna radostí neskáče do stropu. Pro opravu původně počítali s částkou 40 milionů korun, ovšem nyní se ukázalo, že reálné náklady budou přes 70 milionů korun.

Školní jídelna volá po rekonstrukci. Foto: PM

Školní jídelna začala sloužit v 70. letech minulého století a za tu dobu prošla drobnými opravami. Nyní je však na řadě rozsáhlá rekonstrukce. „Jídelnu bychom zbourali téměř do základu. Velmi nákladná bude nová střecha, ovšem zde bychom žádali o dotaci z Operačního fondu životního prostředí, protože bude zelená,“ nastínil starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.

Vedení města má přesto vrásky na čele, protože původně počítalo na opravu se 40 miliony korun. „Musíme pečlivě zvážit, jak k opravě přistoupíme, navíc ceny stavebního materiálu jdou nahoru. Prioritou je připravit si peníze, v tomto případě budeme muset počkat, až nám na účet přijde vyúčtování za dostavbu dopravního terminálu,“ pokračoval první muž Jablunkova. V této chvíli je jasné, že oprava školní jídelny nezačne ani v příštím roce, ale reálně až v roce 2023.

Další zprávy z regionu