Jablunkovská Charita pořizuje dětem školní potřeby a pomůcky

Školní potřeby a pomůcky pro 27 dětí ze 17 potřebných rodin z Jablunkova za necelých 31 tisíc korun pořídí Charita Jablunkov. Stejnou částkou, kterou získala od nadace Divoké husy, přispěje vybraným žákům na školní družinu a zájmové kroužky.

Soutěžící museli splnit pět úkolů. Foto: ba

S koloběžkou pro Charitu. Takový je název bohulibé akce, kterou dobročinná organizace z Jablunkova pořádá ve spolupráci s místním centrem kultury a informací JACKi. „Štafety se účastní pět družstev, jejichž úkolem je v časovém limitu ujet co nejvíce okruhů. Výtěžek pokaždé putuje na školní potřeby a pomůcky pro žáky z potřebných rodin,“ přiblížila projektová pracovnice jablunkovské Charity Marie Šubrtová.

Vzhledem k tomu, že v letošním roce se Jablunkovský jarmark přesunul z náměstí do parku za radnicí, pět soutěžních týmů muselo splnit netradiční úkoly – nachystat penál, aktovku a oblečení na tělocvik.  Posledním zadáním byla jízda na koloběžce do cíle. Kromě družstev Charity a zaměstnanců radnice se do závodění pustili zástupci tří firem spolupracujících s Charitou.

Dobročinná akce letos vynesla 30 tisíc korun. „Potřebné rodiny nám předaly poukázku na školní potřeby, kterou obdržely na sociálním odboru městského úřadu. Pro jejich děti objednáváme  aktovky, penály, psací potřeby, přezuvky i obuv a oblečení na tělocvik, aby si je v posledním srpnovém týdnu rodiče mohli vyzvednout,“ pokračovala Marie Šubrtová.

V letošním roce jablunkovskou Charitu podpořila nezisková organizace Divoké husy. „Nadace se rozhodla zdvojnásobit výtěžek naší benefiční akce. Získané peníze poslouží k zaplacení školní družiny či zájmových kroužků pro děti z potřebných rodin,“ předeslala Marie Šubrtová.

Další zprávy z regionu