Jablunkovské „ufo“ už svítí

Dominanta nového dopravního terminálu v Jablunkově je v omezených podmínkách v provozu od 25. října. Minulý týden se rondel dočkal i osvětlení.

Dopravní terminál v Jablunkově.. Ilustrační foto: tm

„Nastupování do autobusů je tak za tmy pohodlnější,“ řekl starosta Jablunkova Jiří Hamrozi a zároveň dodal, že nasvícený rondel si mezi lidmi ihned získal přezdívku ufo.

Nastupující si rovněž všimnou pěti barevných sloupů. „Každé z pěti autobusových stanovišť je označeno jednou barvou. Je to kvůli zjednodušení orientace například pro děti nebo starší lidi. Stačí, když rodiče dítěti řeknou – autobus domů jede od modrého sloupu, a vše je jasné,“ pokračoval starosta. Zároveň dodal, že prosklený prostor je čekárnou s toaletami. Autodopravce tam bude mít klasickou přepážku.

Uprostřed kruhového nástupiště poroste strom. „Ale nebude to jabloň, tu mi vymluvili, protože nahnilé ovoce by pak nevypadalo dobře. Bude se jednat o listnatý strom,“ doplnil Hamrozi s tím, že celý terminál bude sledován kamerovým systémem.

Do Vánoc bude terminál plně funkční, akorát střechu na parkovišti bicyklů nainstalují na jaře. Slavnostní otevření se uskuteční v lednu.

Další zprávy z regionu