Jedna Lomná staví, druhá věří, že brzy začne

Cyklostezka údolím Lomné se v letošním roce opět protáhne. Konkrétně v Dolní Lomné. Naopak v Horní Lomné věří, že konečně uspějí s žádostí o dotaci a také oni se pustí do stavby.

Stavba cyklostezky v Dolní Lomné. Foto: tm

V Horní Lomné se na podzim chystají opět požádat o dotaci na stavbu cyklostezky. „Budeme žádat již potřetí a pevně věříme, že nám to konečně vyjde. Jedná se zatím o dvoukilometrový úsek, který by začínal od katastru s Dolní Lomnou a končil by za autobusovou zastávkou Havraň,“ řekl starosta Horní Lomné Kamil Kawulok. Obě Lomné navíc řeší, jakým způsobem cyklisty „udržet“ v tomto malebném údolí, než se v Horní začne stavět. „Nechceme, aby se před hranicí naší obce otáčeli a jeli nazpátek,“ dodal starosta.

Toto téma řešili na posledním jednání zastupitelé Dolní Lomné. „Ve hře je výstavba provizorního mostku, aby cyklisté mohli pokračovat přirozeně dále. Za úvahu stojí i úprava břehu, aby se lidé mohli v potoce osvěžit, či vybudování nějakého altánu, který by sloužil k odpočinku,“ přemítali během zasedání dolnolomňanští zastupitelé.

V Horní Lomné si uvědomují, že cyklostezka je pro cykloturistiku v jejich obci klíčová. „Chceme příznivcům cyklistiky dát příležitost, aby se bez problémů dostali do centra Horní Lomné až k točně autobusů. Dále mají k dispozici další cesty, které jsou spíše lesního charakteru,“ předeslal starosta Kawulok.

Další zprávy z regionu