Jednat budou opět ráno

Zasedání zastupitelů Jablunkova měla od loňských komunálních voleb začátek v 15 hodin s výjimkou, kdy se projednával rozpočet. Důvod? Vyjít vstříc lidem, kteří chtějí veřejné jednání navštívit. Od září se vše vrací do starých kolejí.

Jablunkovská radnice. Ilustrační foto: tm

S návrhem, aby jednání začínala opět v 8 hodin, přišel zastupitel Jan Gomola. „Chtěli jsme udělat vstřícný krok směrem k veřejnosti, ale na návštěvnosti zasedání se to neprojevuje. Proto navrhuji hlasování, abychom se opět scházeli v úterky od 8 hodin,“ řekl Gomola, podle kterého v odpoledních hodinách se těžko jedná. „Člověk přijde z práce, pak ještě jednání, je to náročné,“ dodal Gomola. „Nebráním se, aby se začínalo v 8 hodin, ale počkal bych do konce kalendářního roku. Ne všichni lidé si ještě zvykli, že se scházíme odpoledne, proto jim dejme čas. Jednalo se o náš vstřícný krok, tak jej hned neměňme. Na konci roku bychom vše vyhodnotili,“ oponoval místostarosta Jablunkova Luboš Čmiel, podle kterého se vlastně v odpoledních hodinách představitelé města letos sejdou už jen v září. Na prosincovém jednání bude na programu rozpočet města a v tomto případě je ranní zahájení zasedání v plánu. „Samozřejmě pokud nebudeme mít mimořádné zasedání,“ upřesnil místostarosta.

Po debatě napříč zastupiteli nechal starosta Jiří Hamrozi o Gomolově návrhu hlasovat. Pro se vyslovilo jedenáct z 18 přítomných představitelů města. Na základě tohoto hlasování se jablunkovští zastupitelé opět začnou na svá jednání scházet v 8 hodin ráno. Poprvé tomu bude v září.

Další zprávy z regionu