„Jen tak dál, Třinec! Všechno nejlepší!“

Oslavy devadesátých narozenin města Třince vrcholily v pátek nejprve na slavnostním galavečeru, v sobotu pak na unikátní sportovní a následně i kulturní akci MajDay. Ke gratulantům se přidal mimo jiné olympionik Lukáš Krpálek.

Hosty galavečera bavil i třinecký rodák Albert Černý. Foto: Marek Džupin

„Kde se kuři a kde to sviti, tam to žije. Vy dneska slavíte 90 let. To je slušný věk pro člověka, pro město, jak by řekla Věrka Palkovská, to je mrknutí oka. Hodně jste toho udělali, hodně jste toho dokázali. Všechno nejlepší,“ vzkázal všem přítomným na galavečeru v Trisii Jarek Nohavica ve své zdravici. A nebyl jediný, Třinci ten večer blahopřála spousta osobností. Město také devět z nich ocenilo stříbrnou pamětní medailí, šestnáct medailí mosaznou.

Lukáš Krpálek ukázal i svou zlatou olympijskou medaili z Tokia. Foto: MD

Večerem provázel Petr Šiška. O hudební doprovod se staral orchestr Základní umělecké školy Třinec pod vedením Jiřího Zabystrzana. Hlavními hvězdami večera byli Markéta Konvičková a Albert Černý.

Na oslavu hutnického města dorazil i čerstvý držitel zlaté olympijské medaile Lukáš Krpálek, který ke svému tokijskému zlatu přidal i stříbro z Třince. Primátorka mu totiž předala pamětní medaili, kterou za pár chvil nato dostalo i devět místních osobností.

Městu gratulovala i primátorka Třince Věra Palkovská. „Několikrát tady padlo číslo 90. Je to dlouhá nebo krátká doba? Já jsem ve vedení města již dvacet let, a to už je kus života,“ pousmála se primátorka. Zdůraznila, že Třinec by nebyl Třincem bez zdejších osobností, které ho povznesly a posunuly kus dál.

Celý článek i fotogalerii najdete v zítřejším Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu