Ježíškova vnoučata zařídila seniorům z Hnojníku pergolu

Nečekané a úžasné, tak hovoří senioři z charitního domu v Hnojníku o dárku, který jim přinesla Ježíškova vnoučata. Je jím velká stahovací pergola, pod kterou se bude konat celá řada akcí.

Obyvatelé charitního domu již pergolu aktivně využívají. Ještě by pod ní potřebovali nový nábytek. Foto: archiv domova

Projekt Ježíškova vnoučata každoročně rozjíždí Český rozhlas. Lidé si mohou ze seznamu vybrat seniora a či skupinky seniorů, a koupit jim dárek k Vánocům, který si přejí. „Loni jsme se tedy rozhodli napsat za naše seniory jejich přání. Asi nejvíce toužili po zatahovací pergole, pod kterou by si mohli v létě společně posedět a uspořádat pod ní i různé oslavy a další akce,“ vylíčila sociální pracovnice Charitního domu pro seniory Hnojník Anna Karczmarzyková.

Po nějakém čase přišlo velké překvapení. Našla se totiž firma, která se rozhodla seniorům jejich přání splnit. „Absolutně jsme to nečekali. Dá se říct, že to byl naprostý šok. Pergola totiž vůbec není levnou záležitostí,“ podivuje se ještě teď Anna Karczmarzyková. Do akce se krom dotyčné firmy, která dodala pergolu, zapojili se stavebními pracemi pracovníci charitního domu, a dokonce i místní fara. Ta pomohla s vybudováním dlážděné plochy před domovem.

„Vždycky, když jsme pořádali nějakou akci, měli jsme malý přístřešek na parkovišti, což nebylo ideální. Nyní tedy máme krásné místo, kde můžeme být, i když třeba není ideální počasí. Moc děkujeme našim Ježíškům za tak štědrý dar,“ doplnila sociální pracovnice s tím, že i letos se do projektu určitě zapojí. Jaké bude přání, zatím neví, ve hře je například venkovní nábytek pod onu pergolu.

Další zprávy z regionu