K cyklistce letěl vrtulník

Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve středu 27. července u tří vážných nehod cyklistů, které se v odstupu tří a půl hodiny odehrály na Novojičínsku a Frýdecko-Místecku. Vzlétal k nim ostravský vrtulník, vyjížděly pozemní posádky a v jednom případě také horská služba.

Ilustrační foto: ZZS MSK

K první události byli záchranáři voláni před půl druhou odpoledne do Heiparku na Novojičínsku, kde havaroval patnáctiletý cyklista a utrpěl poranění hlavy. Byl zajištěn krčním límcem a uložen do podtlakové matrace.

O dvě hodiny později spěchaly týmy zdravotníků do Komorní Lhotky. „Šestatřicetiletá žena přepadla při sjezdu na kole přes řídítka a při pádu si přivodila otřes mozku. U pacientky zasahovala zdravotnická posádka, která následně přepravila zraněnou k vrtulníku, který přistál na louce pod kopcem,“ řekl mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl.

Ve tři čtvrtě na pět vyjížděly posádky ke třetímu cyklistovi, a to do Bílé. Dvaadvacetiletý muž rovněž spadl při sjezdu na jízdním kole a jevil známky otřesu mozku. Horšímu poranění podle všeho zabránila přilba, která se při nárazu rozbila.

„Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli všichni pacienti transportováni do zdravotnických zařízení. První dva předali záchranáři na urgentním příjmu ostravské fakultní, třetího frýdecko-místecké nemocnice,“ dodal Humpl.

Další zprávy z regionu