Kalendář je plný filmových hvězd

Pojďte s námi do kina – vybízí kalendář na rok 2022, který vydalo Centrum sociálních služeb v Českém Těšíně. Slavnostní představení kalendáře se uskutečnilo minulý týden, jeho kmotrem se stal Petr Šiška, který vydání symbolicky pokropil šampaňským.

Z uživatelů Centra sociálních služeb se staly postavy ze známých filmů. Foto: ba

Hvězdami filmového plátna, které se v kalendáři objevily, se stali zaměstnanci a uživatelé Centra sociálních služeb. „S touto myšlenkou jsem si pohrávala už dlouho, plány nám však zkřížil covid. Během roku pořádáme různé akce, v průběhu kterých se ještě více propojí a sblíží náš personál s našimi seniory. Tvorba nevšedního kalendáře byla skvělou formou odreagování pro naše zaměstnance i uživatele,“ uvedla autorka kalendáře Izabela Zajac. V Centru sociálních služeb má na starosti základní výchovné nepedagogické činnosti. Zdůraznila, že kalendář instituce mohla vydat díky podpoře tiskárny Finidr, která se nachází v sousedství.

Kalendář se známými filmovými snímky a hláškami zatím vyšel v nákladu tři sta kusů. Pod každou z dvanácti filmových fotek se nachází popisek se jmény jednotlivých aktérů. Snímky vznikaly přímo v sídle Centra sociálních služeb a v nejbližším okolí už od léta. Jsou dílem Izabely Zajac, která se chopila fotoaparátu.

„Filmy pocházejí z období, které je našim uživatelům blízké. Zvlášť jsem fotila pozadí i jednotlivé postavy. Práce tak bylo více, ale byla velice zábavná. Atmosféra během focení se nedá popsat. Když vidím, jakou naši uživatelé mají radost a jak se na kalendář těší, nelituji ani jedné minuty,“ dodala s úsměvem Izabela Zajac.

Za přítomnosti uživatelů a pracovníků Centra sociálních služeb uplynulý čtvrtek nový kalendář symbolicky pokropil šampaňským Petr Šiška. „Byl to pro mě skvělý zážitek, protože kalendář jsem křtil vůbec poprvé. Velice se mi líbí, že tenhle má svůj vlastní příběh,“ řekl kmotr kalendáře Petr Šiška.

Další zprávy z regionu