Kamery budou hlídat Masarykovy sady

Na sociálně nepřizpůsobivé jedince vyskytující se v Masarykových sadech si posvítí v Českém Těšíně. Přispěje k tomu výměna kamery v této lokalitě, která je součástí modernizace kamerového systému.

Dění na ulicích Českého Těšína hlídá 18 kamer. Foto: ba

V Masarykových sadech, které jsou odpočinkovou zónou, se nachází mateřská a základní škola, obchodní akademie a také je zde hojně navštěvované dětské hřiště a významný pomník.

„Docházelo zde a nadále dochází k popíjení alkoholu na veřejnosti, k rušení nočního klidu a nabízení omamných a psychotropních látek. Vyměníme kamerový bod monitorující dění v této lokalitě,“ uvedla Helena Latková z finančního odboru českotěšínské radnice.

Součástí modernizace kamerového systému bude přechod z frekvence 5 GHz na 60 GHz z důvodu přetížení stávající sítě. „Modernizace umožní efektivnější využívání celého systému a vytvoří komfortnější prostředí pro samotného operátora,“ dodala Latková. Celkové náklady překročí tři sta tisíc korun, město získalo dotaci ve výši 271 tisíc korun z ministerstva vnitra. „Je to další důležitý krok ke zvýšení bezpečnosti ve městě. Kvalitnější kamery umožňují nejen včas reagovat na vzniklou situaci, ale také se zpětně podívat na záznam,“ míní starostka Gabriela Hřebačková.

Další zprávy z regionu