Kino Kosmos opět zve na filmy, i když on-line

Filmoví nadšenci, kteří byli zvyklí chodit pravidelně do biografu, se mohou radovat. Kino totiž kráčí rovnou do jejich domovů. Stačí si jen koupit vstupenky, a užít si domácí promítání.

Sály kin se uzavřely pro veřejnost s opatřeními vlády před 14 dny. Ale protože kinaři jsou srdcaři, neutuchající touha je přivedla k projektu vasekino.cz. Přes 80 jednosálových kin v České republice, včetně toho třineckého, se spojilo a stěhují ke svým divákům domů. Od pátku 27. března v rámci nového projektu promítají filmy na webu VaseKino.cz

„Z České republiky jsme vytvořili jedno velké virtuální jednosálové kino se stejným programem v pravidelných hracích profilech. Simulujeme tak provoz kina v obýváku. Prodej lístků probíhá on-line pomocí prodejních systémů jednotlivých kin. Divák tak má možnost vyjádřit solidaritu se svým kinem a podpořit ho v této těžké době, aby vůbec existovalo,“ říká duchovní otec/iniciátor projektu Martin Pošta, předseda Asociace provozovatelů kin.

„Za vstupné 70 Kč si diváci mohou zakoupit vstupenky na oblíbená místa svého oblíbeného kina. V případě, že se kapacita kina vyprodá, je možnost koupit si lístky v jiném kině po celé republice. Jde i o solidaritu mezi kiny a jde o to, že si hrajeme na reálné kino se vším všudy. Diváci můžou podpořit své kino koupí více lístků, ale spíš počítáme, že si koupí jeden pro získání kódu a pak se bude dívat celá rodina,“ doplňuje informace Pošta.

Vaše kino zahájilo své on-line promítání premiérovým snímkem Afrikou na pionýru. Diváci se mohou těšit na filmy Amundsen, Šťastný nový rok, Trollové a kouzelný les nebo na premiéru filmu The Last Full Measure, jehož výtěžek z promítání v rámci projektu věnuje producent filmu na dobročinné účely. Po skončení mimořádných opatření platforma zanikne.

Projektu vyjádřili podporu osobnosti filmového průmyslu Jan Svěrák nebo Aleš Danielis.

„Připojili jsme se, protože nechceme opustit našeho diváka ani v těžké době. Zkrátka – když nemůže Mohamed k hoře, musíme za svým věrným divákem do obýváku my,“ doplnila ředitelka třineckého kina Regina Szpyrcová.

 

Program na tento týden:

1.4. středa 20.00 Amundsen

2.4. čtvrtek 20.00 Šťastný nový rok

3.4. pátek 20.00 Amundsen

4.4. sobota 15.00 Trollové a kouzelný les

4.4. sobota 20.00 Šťastný nový rok

5.4. neděle 15.00 Trollové a kouzelný les

5.4. neděle 20.00 Afrikou na pionýru

Další zprávy z regionu