Kino se otevřelo seniorům, místo filmů nabízí roušky

Třinecké Kino Kosmos otevřelo opět své brány. Zatím sice filmy nepromítá, zato se rozhodlo pomáhat seniorům a rozdává jim tam ochranné roušky zdarma. Začíná tak konat ode dneška.

Kino Kosmos dnes otevřelo dveře seniorům a rozdává jim roušky. Foto: RS

Zprostředkovat pomoc osamělým seniorům se rozhodlo Městské kino Kosmos Třinec. Od čtvrtku 26. března pro ně otevírá dveře, za nimiž najdou nedostatkové roušky, které si mohou zdarma odnést domů a chránit tak své zdraví v době epidemie koronaviru. Ručně šité ústenky pro ně bez úplaty ušily desítky obětavých žen z Třinecka.

Během pár posledních dnů vyrostlo v Třinci spoustu míst, kde se šije pro nemocnice, azylový dům, domovy seniorů a podobně, skoro na zakázku. Avšak pořád jsou zde senioři, žijící ve vedlejším domě, vchodě, bytě osamoceně a roušky by uvítali.

„Nemůžeme promítat, zato pomáhat ano,“ řekla rázně ředitelka kina Regina Szpyrcová. „Proto jsme se rozhodli v městském kině zřídit výdejové místo roušek pro osamělé seniory, kteří si roušku neumí sami obstarat. Je to v centru města a výdejní doba bude od pondělí do pátku v době doporučené pro nákup seniorů v obchodě, tedy od 8 do 10 hodin,“ upřesnila.

Vyzývá tímto všechny švadlenky, které ještě mají chuť a sílu pomoci! „Naše paní uvaděčka Drahuška šije o sto šest, ale protože poptávka bude určitě mnohem větší, než je v jejích silách ušít, hledáme další šikovné švadlenky. Pokud se chce někdo zapojit, prosíme, ozvěte se na náš facebookový profil, použijte e-mail propagace@kinokosmos.cz nebo telefon 603 892 027,“ obrátila se na veřejnost ředitelka.

A co má vlastně kino společného s rouškami? „No přece – čím víc jich bude, tím dřív zas bude hrát! Darujte roušku, a my ji v kině předáme našim nejohroženějším sousedům, divákům seniorům. Už dnes otevíráme dveře kina. Zatím ještě ne pro diváky, ale pro seniory, kteří si nemají jak obstarat roušku. Pokud znáte ve svém sousedství osamělou babičku či dědečka, kteří by roušky uvítali, prosím, řekněte jim, že mohou před nákupem v obchodě zamířit rovnou pro roušku zdarma do kina Kosmos,“ shrnula Regina Szpyrcová.

Další zprávy z regionu