Klec spadla opravdu rychle

Ve zkráceném přípravném řízení policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvěma cizincům ve věku 22 a 23 let.

Odhozené odcizené věci. Foto: PČR

Tito měli v jednom z fotbalových klubů na Třinecku vniknout do šaten i kanceláří trenérů a odcizit mimo jiné mobilní telefony, značkovou obuv, ale také hodinky, a to vše v hodnotě zhruba dvacet tisíc korun. „Z těchto prostor je viděli vycházet trenéři, kterým tvrdili, že mají zájem hrát fotbal,“ řekla frýdecko-místecká policejní mluvčí Eva Michalíková.

Z lupu se však podezřelí neradovali dlouho. Poté, co trenéři zjistili, že jim byly odcizeny věci, začali pachatele sledovat. Jednoho z nich zadrželi, druhému se podařilo utéci neznámo kam. Na místo se dostavili jak muži zákona, tak i policejní kynolog se služebním psem jménem Cherus. Policisté do několika minut zadrželi druhého podezřelého muže, který však při svém útěku zcizené věci odhodil neznámo kam. „Zde už přichází práce pro služebního psa Cheruse, který po zachycení stopy označil místo, kde se nacházely schované věci. Odcizené věci byly všechny vráceny zpět do rukou majitelů bez poškození,“ dodal mluvčí. Nyní dvojici podezřelých mužů hrozí za jejich počínání trest odnětí svobody až na dva roky.

Další zprávy z regionu