Klienti se pustili do zkrášlení zahrady

Novou skluzavkou a ovocnými stromy se může pochlubit zahrada Centra pomoci svatého Rafaela v Jablunkově. Provozovatelem je zdejší Charita. V části školky v Bezručově ulici sídlí služba, která pomáhá lidem bez domova, sociálně potřebným a nyní i lidem z Ukrajiny. „

Nová skluzavka je již na místě. Foto: tm

Součástí je i zahrada, kterou máme pronajatou od města, stejně jako vnitřní prostory. Tu si nyní upravujeme k obrazu svému díky podpoře Nadačního fondu Hyundai 2020 a Nadaci ČEZ,“ řekla ředitelka zdejší Charity Lucie Szotkowská.

V minulých dnech se proto v břehu nad centrem bagrovalo, aby vznikla nová skluzavka pro děti. Poblíž budou růst čerstvě vysázené ovocné stromy. V zahradě jsou i vyvýšené záhony, ale i altánek pro odpočinek. „Je to živá zahrada. Na jedné straně si lidé mohou posedět a odpočinout, děti zase hrát, na druhé straně sami přiloží ruku k dílu a podílejí se na údržbě zahrady,“ doplnila ředitelka, podle které si lidé mohou výpěstky buď odnést, nebo je společně v centru zpracovat. Aby se naučili využívat ovoce a zeleninu v domácí kuchyni.

Další zprávy z regionu