Knihovna láká na prázdninový program

Jarní prázdniny jsou ve školách ve frýdecko-místeckém okrese v plném proudu. V Třinci se však děti a mládež díky knihovně nenudí. Mohou se těšit na soutěže, hry i další aktivity. Kvůli prázdninám upravila třinecká knihovna i svou provozní dobu. Otevřeno má kromě středy od 8 do 19 hodin.

Program v knihovně probíhá od pondělí. Dnes se děti zabavily třeba u hraní deskových her. Foto: fm

Program pro děti bude v knihovně začínat vždy v 9 hodin dopoledne. „Čtvrtek bude v duchu populární hry Minecraft, hrát se však nebude na počítači, ale naživo přímo mezi knihami. V pátek celý týden zakončí Recyklotvoření,“ uvedl koordinátor Jan Delong.

Součástí knihovny je i klub pro mladé Mklub, který si připravil program pro starší děti a teenagery. „Knihovníci zvou na workshop natáčení videí, který se uskuteční ve čtvrtek dopoledne. Odpoledne pak bude o svých zkušenostech přednášet Petr Zakrzewski, jenž momentálně působí jako dobrovolník v Polsku. V pátek týden nabitý akcemi zakončí tradiční deskohraní s knihovníky a dobrovolníky,“ doplnil Jan Delong.

Vstup na prázdninový program je zdarma, na Minecraft a LARP se však zájemci musí dopředu přihlásit na webových stránkách knihovny.

Další zprávy z regionu