Knihovna Třinec otvírá novou pobočku

Čtenáři ze sídliště Sosna se dočkali. Už nebudou muset za literárními zážitky do centra města. Třinecká knihovna pro ně v pondělí 28. června v 10 hodin otevře novou pobočku v budově mateřské školy na ulici Sosnová.

Knihovna bude mít i venkovní terásku. Foto: knihovna

Do podoby pobočky přitom zasáhli i samotní obyvatelé sídliště, zhruba stovka jich totiž ve speciálním dotazníku vyslovila svá přání a knihovníci se je pokusili v rámci možností splnit.

Knihovna o zřízení filiálky na Sosně usilovala už dlouho. „Jenže jsme pokaždé narazili na prostory se špatnou dostupností. Díky městu a skvělé spolupráci se základní a mateřskou školou jsme však konečně našli místo, které je přístupné, a díky tomu získá Sosna knihovnu, kterou si bezesporu zaslouží,“ je spokojený tiskový mluvčí knihovny Jan Delong.

Knihovna na Sosně bude mít prozatím otevřeno každé pondělí od 10 do 18 hodin. První dva měsíce budou testovací a na základě ohlasů a požadavků jsou třinečtí knihovníci připraveni otevírací dobu rozšířit, případně jinak upravit.

Čtenáři budou mít k dispozici oddělení beletrie pro dospělé a samozřejmě i pro nejmenší, tedy děti. Nebude scházet wi-fi připojení a příjemná místa ke čtení nebo ke studiu. Mnohé jistě potěší také prosluněná terasa. Knihovníci svým hostům mimo jiné připraví i dobrou kávu, což bylo jedno z opakujících se přání, které se objevilo v dotazníku.

„Jsme moc rádi, že nám lidé s přípravou pobočky takto pomohli, některé podněty jsme zvládli zpracovat hned, některá přání splníme časem, třeba možnost tisku a kopírování. Naši návštěvníci se ale určitě dočkají,“ dodal Jan Delong s tím, že pondělní otevření přinese i spoustu zábavy. Čtenáři si budou moci vyzkoušet například některé technologické a robotické hračky z třinecké knihovny.

Další zprávy z regionu