Kolaps s parkováním nenastal

Na jedné straně omezení kvůli stavbě tělocvičny, na straně druhé soukromé parkoviště v centru Návsí, které ještě neslouží veřejnosti. Kde v současné době parkují nejen zaměstnanci školy, ale i návštěvníci obecního úřadu?

Parkoviště v centru Návsí zatím zeje prázdnotou. Foto: tm

„Co se zaměstnanců školy týče, tak v současné době parkují za budovou školy, na autobusovém stanovišti, vedle restaurace U Mrózka, případně vedle železniční stanice,“ vypočetl ředitel Masarykovy základní školy Návsí Vladimír Šnajdr. Zároveň dodal, že jakmile se postaví tělocvična, budou moci parkovat na tamním novém parkovišti nebo na původním parkovišti vedle školy, které je momentálně kvůli stavbě mimo provoz.

„Míst na parkování bude dostatek. Co se nového parkoviště naproti školy týče, pokud bude zpoplatněno, nepředpokládám, že by jej zaměstnanci školy využívali,“ doplnil ředitel.

Návštěvníci obecního úřadu, kteří zde potřebují něco vyřídit, zaparkují své vozy na autobusovém stanovišti, které je nedaleko. Co se možného využití nového parkoviště pro obecní účely týče, uvidí se po jeho zprovoznění. Jedná se o soukromou stavbu a otevření nové parkovací plochy v centru obce je plně v režii vlastníka.

Další zprávy z regionu