Kolony na hranicích s Polskem už zmizely

Mnohakilometrové kolony na frekventovaných hraničních přechodech s Polskem, které vznikly po zavedení mimořádných preventivních opatření proti šíření koronaviru, se již rozpustily.

Provoz na hlavních tazích je plynulý. Foto: ba

„Na příjezdových komunikacích k hraničním přechodům s Polskou republikou se netvoří kolony vozidel, průjezd je v této chvíli plynulý,“ sdělila dnes dopoledne mluvčí Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská.

Bezprostředně po zavedení ochrany vnitřních hranic se dopravní situace v blízkosti hraničních přechodů začala komplikovat. V pondělní ráno mnohakilometrové kolony ve směru na Český Těšín sahaly na dálnici D48 až k exitu Tošanovice a na novém obchvatu I/11 k exitu Třinec. Den poté se situace zhoršila natolik, že čekací doba na hraničním přechodu v Českém Těšíně – Chotěbuzi narostla z deseti až na dvacet hodin.

„Byl to důsledek kontrol na polské straně, průjezd přes kontroly na české straně hranice byl plynulý,“ vysvětlila mluvčí Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje Soňa Štětínská. Polští policisté kontrolují nejenom řidičská oprávnění, průkazy totožnosti a povolení k překročení hranice. Řidiči navíc vypisují formulář a policisté jim měří teplotu.

Pro osobní dopravu byl včera otevřen hraniční přechod s Polskem v obci Závada u Petrovic u Karviné.

V úterních odpoledních hodinách se na obchvatu Třince a Jablunkova ve směru na Český Těšín vytvořila fronta aut sahající až do Hrádku. Z toho důvodu policisté v Návsí před nájezdem na obchvat odkláněli dopravu na silnici druhé třídy vedoucí centrem Hrádku.

Včera před polednem už byla doprava na frekventovaném mezinárodním tahu I/11 v úseku od Třince až po Mosty u Jablunkova zcela plynulá, a to v obou směrech.

Další zprávy z regionu