Konstrukce tělocvičny se už tyčí nad Návsí

Již z dálky je v Návsí vidět, že se staví nová tělocvična, která bude největší sportovní halou na Jablunkovsku. Své zázemí v ní najdou i sporty, jako je házená, futsal či florbal. Sloužit bude školákům i široké veřejnosti.

Nové sportoviště již roste ze země. Foto: tm

Nové sportoviště roste ve svahu vedle základní školy. „Zemní práce začaly v květnu a tím, že stavíme ve svahu, museli jsme vyvést velké množství zeminy,“ řekla starostka Návsí Lenka Husarová, podle které je ornice zatím uložena ve svahu nad stavbou, jinak zemina je na místě areálu bývalé pily. „Plánujeme její využití pro další obecní potřeby,“ doplnila starostka.

V Návsí si pochvalují, že stavba v samotném centru obce nepůsobí větší komplikace. „Odvoz hlíny probíhal téměř v pohodě, stavbaři využívali obě možné příjezdové silnice,“ upřesnila Husarová, podle které byly připomínky k nakládání se zeminou – podle některých se měla uložit do velké homole, a ne vysypávat na velkou plochu. „To jsme ale nechtěli, abychom pak hlínu nemuseli složitě rozhrnovat. Navíc její složení je opravdu různorodé,“ pokračovala Lenka Husarová.

Ovšem tohle vše je již minulostí, po vybetonování základů se nyní pilně pracuje na betonové konstrukci tělocvičny. „Ty největší betonové nosníky na hrubou stavbu se navážely v týdnu od 16. srpna, kdy jsme museli domluvit s majitelem parkoviště naproti škole, aby nám ho uvolnil pro potřeby stavbařů. Auta s nosníky jela přes toto parkoviště, jinak by v pravoúhlé zatáčce nemohla odbočit ke staveništi,“ vysvětlila starostka Návsí. Souběžně se stavbou konstrukce začali zedníci vyzdívat stěny a pustili se i do vybudování akumulační a retenční nádrže pro odvodnění.

Termín dokončení tělocvičny je v srpnu příštího roku.

Další zprávy z regionu