Kostel v Gutech roste k nebi před očima

Každým dnem je větší a větší. Dřevěný kostel, který nahradí shořelou památku v Gutech, roste doslova před očima. Zručným tesařům jde práce od ruky a tvrdí, že na konci  prázdnin by mohla být hrubá stavba hotová.

Práce se tesařům daří, kostel roste velice rychle. Foto: mr

Mnoho lidí dennodenně proudí kolem místa, kde stával kostelík, na jehož obnově se nyní pilně pracuje. Podívaná je to velkolepá. Stavění kostela totiž připomíná velkou stavebnici pro dospělé. A kostel roste k nebi závratnou rychlostí.

Tesař Antonín Papšík, který se svou firmou stavbu provádí, ale slova o stavebnici moc slyšet nechce. „Už jsem zaslechl něco o mega legu, ale tak to vnímat nejde. Kostel jsme měli už jednou nahrubo postavený u nás v Hošťálkové. Pečlivě jsme si označili jednotlivé trámy, jak jdou na sebe, takže nám nyní jde práce opravu rychleji. To ale neznamená, že není náročná,“ zdůraznil.

Minulý týden odhadl, že do dnešního dne by mělo být hotové dno lodi, presbytář, sakristie a také částečně krovy. „Samozřejmě bude záležet na počasí. Jinak ale jedeme podle plánu. Takže si myslím, že na konci srpna by mohl mít kostel už i šindele,“ dodal optimisticky Papšík.

Více si o kostelíku můžete přečíst v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu