Koupání otužilců v Olši mělo dobročinný rozměr

Přes deset tisíc korun poputuje na konto projektu Adopce pro budoucnost – Třinec. Peníze pro děti ze sociálně slabších rodin věnovalo téměř pět desítek otužilců, kteří se vykoupali v řece Olši.

Do charitativní akce se zapojilo téměř 50 lidí. Foto: pořadatelé

Dobročinná akce s názvem Smočení se v Olze se uskutečnila již pošesté. Otužilci se koupali na tradičním místě – poblíž mostu u Zobawy ve Vendryni. „Rozhodli jsme se téměř na poslední chvíli, týden před samotnou akcí, abychom dodrželi aktuální vládní restrikce,“ vysvětlil jeden z organizátorů akce David Janik.

Limit 50 účastníků se jim povedlo dodržet, v řece se vykoupalo 49 osob. „Prostřednictvím sociálních sítí jsme oslovili potenciální zájemce, aby se nám přihlásili již předem,“ pokračoval Janik, který Smočení se v Olze pořádá s poslankyní Pavlou Golasowskou.

Teplota vzduchu mírně přesáhla dva stupně nad nulou, voda byla o jeden stupeň teplejší. Nejdéle si studenou lázeň dopřával Konrád Czyž z Hrádku, na břeh vylezl po deseti minutách. „Zlepšují se i ostatní. Zatímco zpočátku vlezli do řeky a hned zase vylezli, nyní už ve vodě vydrželi pár minut,“ řekl Janik.

Koupání v Olši si užil také otužilec Antonín Martynek z Hrádku. „Je skvělé, že v této nelehké době lidé pochopili, že je potřeba něco udělat pro posílení imunity. A když se k tomu přidá podpora dobré věci, nejde se takové akce nezúčastnit,“ okomentoval.

Další zprávy z regionu