Kouzelný adventní čas začal i v Českém Těšíně

Výrobou věnců, které jsou nejznámějším symbolem adventu, začal první prosincovou neděli v historické budově Muzea Těšínska tento kouzelný čas. Na již tradiční kreativní dílnu dorazily bezmála tři desítky účastníků.

Chce to trošku trpělivosti. Foto: EŚ

Vyráběly se nejenom věnce adventní, ale také vánoční nebo zimní dekorace. Odpoledne zájemci mohli proniknout do tajů jiné ruční práce. Háčkovaly se vánoční hvězdičky. Inspirací jim byly čarovné sněhové vločky poletující za oknem.

Akce se opravdu povedla, účastníci, mezi nimiž nechyběli ani muži, odcházeli nadmíru spokojení. Manželé Vlastimila a Miroslav Popkovi se pustili do výroby vánočních věnců po desetileté přestávce. „Je tady úžasná atmosféra, k tomu pravé zimní počasí, prostě paráda. Nemá to chybu,“ říká pan Miroslav. Jeho manželka dodává, že letos si dokonce vyměnili role. „Vždy jsem vyráběla já a manžel mi asistoval. Dnes se role otočily, já jsem v roli poradce a vyrábí manžel,“ směje se paní Vlastimila. Z úst návštěvníků byly slyšet jenom pochvaly. „Adventní věnce patří k tradičním zvykům a kam jinam jít za tradicemi než do muzea,“ konstatovala maminka nejmladší účastnice pětileté Johanky z Havířova.

Další zprávy z regionu