Krček mezi školou a tělocvičnou se prodraží

Namísto tří zaplatí město Třinec 12 milionů korun. Tolik bude stát výstavba spojovací chodby, kterou budou děti chodit cvičit do moderní tělocvičny. Na vině jsou nepředvídatelné technické problémy, které stavbu i opozdí.

Tělocvičnu a vedle stojící školu propojí spojovací chodba. Foto: mr

Když se loni slavnostně otvírala tělocvična mezi polskou základní školou Gustawa Przeczka a českou Jubilejní Masarykovou školou, dostaly děti z české školy příslib, že se následně začne stavět krček. Chodba, kterou pohodlně projdou, aniž by se musely mezi vyučovacími hodinami přezouvat. Nyní je ale jisté, že to ještě nějaký ten pátek potrvá. A navíc se i prodraží.

„Původně měl krček vzniknout zároveň s tělocvičnou. V průběhu stavby jsme ale museli plán přehodnotit,“ připomněla primátorka Třince Věra Palkovská. Po finálním vytýčení objektu a vyznačení technické infrastruktury se totiž ukázalo, že tudy vedou areálové rozvody v rozporu s podklady správců sítí a jejich skutečná trasa zasahuje do připravované stavby krčku. „Proces přeložení kabelového vedení by znamenal až dva roky zdržení, což by mělo výrazný vliv na termín dokončení tělocvičny. Po diskusi s vedením obou škol jsme se proto rozhodli, že bude spojovací krček vybudován dodatečně,“ vysvětlila primátorka.

Nákres spojovacího krčku mezi tělocvičnou a školou.

Nyní se počítá s přeložením kabelu, zároveň se ale mění původní řešení stavby. „Záměr počítá s částečným nadzemním a částečným pozemním vedením chodby. Zachová se příjezdová komunikace k zadnímu vchodu Jubilejní Masarykovy ZŠ a pro zásobování jídelny polské školy. Zároveň dojde k opláštění a zateplení spojovacího krčku, takže žáci budou moci projít do objektu tělocvičny suchou nohou,“ popsala stavbu vedoucí odboru investic Alexandra Lipowská s tím, že krček vyjde městkou kasu na 12 milionů korun.

Více si můžete přečíst v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu