Kuchyni ve smilovické škole čeká oprava

Nejvíce se těší kuchařky, ale investiční akce potěší i děti. Řeč je o kuchyni a jídelně na základní škole ve Smilovicích, které čeká rozsáhlá rekonstrukce.

Kuchařky ve smilovické škole se už těší, jak se jim bude za rok dobře pracovat. Foto: mr

Škola ve Smilovicích doznává za poslední roky výrazných změn. Přibyla přístavba, škola je zateplená a moderně vybavená. Jediným stínem minulosti zůstává kuchyň a jídelna. „My si to uvědomujeme a snažíme se s tím něco dělat. Žádali jsme už o dotaci, ale neuspěli jsme. Letos jsme podali žádost další, ale i když to nevyjde, s rekonstrukcí už otálet nebudeme a pustíme se do ní před letními prázdninami z vlastních zdrojů,“ řekl starosta Smilovic Miroslav Sikora.

Na nové pracovní prostředí a moderní zařízení se těší zejména smilovické kuchařky. Modernizace jim totiž usnadní práci. „Ta naše stávající kuchyně je opravdu hodně zastaralá a nevyhovující. Stavebními úpravami ji rozšíříme, a hlavně oddělíme prostor jídelny od kuchyně,“ popsala ředitelka školy Jana Dybová.

Pokračovala, že se na nové vybavení kuchyně podařilo obci získat dotaci ve výši 400 tisíc korun. „O rekonstrukci usilujeme spoustu let. Jsme moc rádi, že se konečně dočkáme,“ dodala ředitelka.

Další zprávy z regionu