Kula bude jezdit trasu Ostrava – Frenštát

Po jedné z legend fotbalového Baníku Ostrava a Třince Karlovi Kulovi pojmenovaly České dráhy první z pěti patrových souprav push-pull z firmy Škoda Trasportation.

Karel Kula u „svého“ vlaku. Foto: MSK

Moderní souprava byla v září představena na nádraží Ostrava střed hned vedle Železničního muzea moravskoslezského. Vlaky push-pull jsou v České republice novinkou.

„Představení nové soupravy, vyrobené ve firmě Škoda Vagonka Ostrava, se zúčastnil Karel Kula, který ji zároveň pokřtil. Souprava se jménem Karla Kuly bude od nového jízdního řádu jezdit mezi Ostravou a Frenštátem pod Radhoštěm,“ řekl ředitel muzea Vojtěch Hermann.

„Je to pro mě opravdu velká čest, že tahle nádherná moderní vlaková souprava ponese mé jméno,“ řekl Karel Kula, který se zároveň vrátil do nedávné minulosti. „Když jsem ve svých 17 letech přestoupil do Baníku, jezdil jsem několik let na tréninky z Těšína také vlakem. V Ostravě-Kunčicích jsem přesedával právě na tuto linku z Frenštátu do Ostravy. Vystupoval jsem na nádraží v Ostravě střed a poté trolejbusem pokračoval na Bazaly. Cestování mám rád a na tohle období velice rád vzpomínám,“ pokračoval bývalý fotbalista, který ještě dodal: „Samozřejmě se tímto v uvozovkách mým vlakem velice rád projedu a všem cestujícím přeji šťastnou cestu.“

Další zprávy z regionu