Kulturní dům čeká oprava

Zřejmě k největší investiční akci v novém volebním období se schyluje v Bocanovicích. Obec se pustí do kompletní rekonstrukce kulturního domu. Zelenou celé opravě dala i schválená žádost o dotaci.

Kulturní dům má opět být ozdobou obce. Foto: tm

„O dotaci jsme žádali už v roce 2021 a už jsme v ní ani nevěřili. Ale před vánočními svátky nám byla schválena. Finanční podpora z ministerstva pro místní rozvoj činí 10 milionů korun, přičemž náklady jsou zhruba vyčísleny na 14 milionů korun,“ nastínil starosta Bocanovic Martin Paduch s tím, že přesný rozpočet bude znám, až obec bude mít realizační plán.

Současný stav kulturního domu je žalostný. Do střechy zatéká a krovy už mají to své rovněž za sebou. „Rekonstrukce se týká i oken, dveří, elektřiny, topení. Zde máme výhodu, že disponujeme novými kondenzačními kotly, které využijeme. Opravy se dotknou i šaten a kuchyně, celkově budou vnitřní dispozice kulturního domu úplně jiné,“ vypočetl starosta.

V Bocanovicích vědí, že hotovo má být do konce roku 2024. Když vše dobře půjde, stavebních prací by se chytili před letošními letními prázdninami.

Další zprávy z regionu