Les obsadili elektrikáři

Městskému lesu v Jablunkově by se jeho návštěvníci až do léta měli raději vyhnout. Od poloviny května až téměř do konce června bude uzavřen z důvodu pokládky podzemních rozvodů elektrické energie v celém areálu.

Práce probíhají podle plánu. Foto: město

Vybudování rozvodů elektroinstalace v Městském lese schválilo jablunkovské zastupitelstvo na svém březnovém zasedání. A v dubnu se v nejvýchodnějším městě ČR pustili do práce.

„Natáhneme nové rozvody elektřiny, protože ty původní byly v mědi i v hliníku a to při akcích s velkým odběrem elektřiny dělalo neplechu. Nově budou veškeré rozvody v souladu s předpisy. Každý stánek bude mít vlastní rozvodnou skříň s jističem,“ informoval starosta Jablunkova Jiří Hamrozi. Dodal, že investice za 2,2 milionu korun by měla dospět do konce ještě před začátkem letních prázdnin, tudíž veškeré kulturně-společenské události o prázdninách proběhnou podle plánu.

Z důvodu výkopových prací je uzavřený vstup na lávku přes řeku Olši a z obou dvou stran také vjezd do areálu Městského lesa. Rovněž není možné využívat stezku vedoucí do areálu Městského lesa kolem nového altánu ze směru od Písečné.

„Další investicí, kterou chceme v Městském lese do konce června zrealizovat, je modernizace interiéru veřejných záchodů. Vyjde bezmála na půldruhého milionu korun,“ dodal starosta.

Jablunkovští zastupitelé rovněž zvedli ruku pro zpracování projektové dokumentace na vodovod a kanalizaci v Městském lese, k realizaci hodlají přistoupit v příštích letech.

Další zprávy z regionu