„Lesník“ cílil na Beskydy

Někteří řidiči parkují v lesích v místech, kde je zákaz zastavení. Dokládají to výsledky bezpečnostní akce s názvem Lesník, do které se zapojili kromě policistů zapojili i pracovníci Lesů ČR.

Ilustrační foto: Policie ČR

V průběhu června a letních prázdnin se policisté speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství zapojili spolu s kolegy z jednotlivých obvodních oddělení do akce „Lesník“. Ve vybraných dnech se policisté zaměřovali na kontrolu chatových oblastí, dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v horských oblastech, a především na porušování zákazových značek vjezdu do míst Chráněné krajinné oblasti Beskydy či zastavení v zónách, kde je to zakázáno. Návštěvníci hor se tak mohli během prázdnin na svých výletech setkat mimo jiné i s policisty na čtyřkolkách či terénních motocyklech.

„Během uvedeného období policisté zjistili 41 přestupkových jednání spočívajících především v porušení dopravního značení zákaz zastavení v zónách, kde je parkování zakázáno, avšak zejména turisty porušováno,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová. V 11 případech byli řidiči vyřešeni na místě uložením pokuty příkazem na místě. V dalších 30 případech pak byli provozovatelé vozidel oznámeni příslušnému správnímu orgánu.

Další zprávy z regionu