Letní koupaliště otevírají brány

Osvěžení a relaxaci si lidé už opět mohou užívat na letních koupalištích. Krom ručníku a krému na opalování si s sebou ale musí přibalit doklady o tom, že nejsou covid pozitivní. Návštěvníci by také měli dodržovat rozestupy i hygienická pravidla.

Letní radovánky v Třinci na tamním koupališti. Jak je vidět, baví i ty nejmenší. Foto: mr

Brány minulý čtvrtek otevřelo letní koupaliště STaRS v Třinci. „Zatím k nám může přijít padesát procent možných návštěvníků, což dělá 947 osob. Od soboty už to ale bude 75 procent,“ uvedla mluvčí STaRSu Helena Novotná.

Českotěšínská venkovní plovárna zahájila provoz již 1. června. Otevřená je denně od 9 do 20 hodin. Ředitel Správy účelových zařízení Český Těšín Edvard Huczala sdělil, že aktuálně může plovárnu navštívit 1300 lidí.

Otevřeno hlásí i Aquapark v Mostech u Jablunkova. O víkendech je v provozu od 9 do 19 hodin, v pracovní dny prozatím od 14 do 19 hodin. „Celková kapacita je 330 osob, s ohledem na současná nařízení může být na našem koupališti 165 návštěvníků,“ řekl provozní správce aquaparku Tomáš Kohut. Koupaliště už otevřeli také v Řece.

Jablunkovské letní koupaliště startuje sezonu tuto sobotu, 26. června v 9 hodin.

Další zprávy z regionu