Lidé děkovali horám, uklízeli nepořádek po ostatních

Asi 60 lidí nebo skupin se v úterý 28. září zapojilo do svátečního úklidu Javorového v rámci akce Poděkuj horám 2021. I tentokrát bohužel bylo co sbírat.

Pořadatelé mysleli i na děti a připravili pro ně doprovodný program. Foto: Smolo

Letos organizátoři nabídli celkem 13 svozových míst. Nad úklidem Javorového přijala záštitu primátorka města Třince Věra Palkovská. Náklady na přistavení kontejnerů, odvoz a zpracování odpadů z okolí turisticky oblíbeného vrchu pokryly společně město Třinec a odpadová společnost Smolo. Do akce se zapojili také někteří zaměstnanci této společnosti.

V lese se dá najít spousta věcí. Foto: Smolo

„Sběrem, svozem a zpracováním odpadů se nejen živíme, rovněž se zapojujeme do různých důležitých aktivit. Jako sponzoři, ale také jako dobrovolníci,“ uvedla za společnost Smolo Ivana Kubacká.

Uklízející dostali rukavice, pytle a malou odměnu od organizátorů. Pro děti byl u dolní stanice lanovky připraven edukačně-zábavný program.

Dobrovolníci nacházeli v lese různé věci. Především láhve, plechovky, vlhčené ubrousky, ale také rozbité půllitry, kelímky, stavební odpad, ručníky a oblečení. Našel se také gril nebo mrtvá kočka.

Další zprávy z regionu