Lidé navrhovali vylepšení sídliště

Více laviček, parkovací místa, herní prvky, chodník do své oblíbené hospůdky. To vše navrhovali lidé na veřejném projednání revitalizace třineckého sídliště za Hradčany.

Plodná diskuze nad plány revitalizace sídliště. Foto: mr

Veřejné projednání se konalo venku na sídlišti, které čekají změny. „Nyní připravujeme projekt a je čas říct si, co tady chcete mít. Je to váš prostor, žijete tady a máte na to právo,“ řekla obyvatelům sídliště primátorka Třince Věra Palkovská s tím, že na podzim, až bude projekt hotový a město bude žádat o dotace, už změny nebudou možné.

Dva projektanti lidem ukázali plány a vysvětlili, co se na místě zhruba bude dít. „Hodláme zde vybudovat nová parkovací místa, po ukončení revitalizace jich tady bude zhruba dvojnásobek oproti dnešnímu stavu,“ poukázal projektant Zbigniew Fukala. Dalším plánem je rozšíření komunikací mezi vnitrobloky. „Počítáme i s opravami chodníků včetně přístupů do domů,“ doplnil.

Sídliště by se mělo dočkat rekultivací zelených ploch, které jsou nevyužité. „Takže je v plánu vytvořit hřiště pro nejmenší děti i workautové pro mládež i dospělé. Chceme také rozmístit lavičky, aby si lidé společně poseděli a popovídali si,“ vzala si slovo projektantka Iva Seitzová. Na sídlišti by měla vzniknout i louka pro venčení psů s drobnými překážkami.

Projektanti přislíbili, že se budou snažit připomínky začlenit do projektu.

Další zprávy z regionu