Lidé se dočkali, silnice do Vělopolí je průjezdná

Devět měsíců omezovala život obyvatelům Stříteže a okolí úplná uzávěra silnice vedoucí do Vělopolí. A nejen to, obyvatelé z centra museli objíždět kus cesty, aby se dostali třeba do kostela. Tomu je ale konec, cesta je od včerejška zprůjezdněna.

Projedou. Střítež už není rozpůlena dopravní uzávěrou. Foto: mr

„Stavba měla být hotová na konci dubna. Zpozdily ji ale nevhodné klimatické podmínky pro provádění technologií, které jsou na vhodném a stálém počasí závislé,“ připomenul hlavní stavbyvedoucí společnosti Eurovia Pavel Fischer.

Starosta Stříteže Miroslav Jaworek pouze dodal: „Dá se říct jen jedno slovo, konečně! Určitě se nám uleví, začne jezdit normálně autobusová doprava a život se vrátí do starých kolejí.“

Mnozí obyvatelé Stříteže sice poukazují na to, že stavba trvala zbytečně dlouho, ale jsou rádi, že to mají za sebou a budou moct zase normálně fungovat. „Samozřejmě to bylo pro nás velké omezení. Ale je to pryč a my máme aspoň pěknou cestu. Snad vydrží dlouho bez výtluků,“ přeje si žena, která bydlí kousek od hřbitova a do centra musela chodit pěšky.

Další zprávy z regionu