Lidé v Třinci mohou pomoci živnostníkům

Projekt s myšlenkou pomoci lokální ekonomice a cílící na živnostníky, kterým vypadl příjem vlivem aktuální nelehké situace, vznikl v Třinci. Nese název Pomoc živnostníkům.

Občerstvení přes hladové okno poskytuje i horský hotel Kozubová. Foto: tm

„Byli bychom rádi, aby se zde bezplatně registrovali jednotliví živnostníci, kteří napíšou, čemu se věnují, jaké nabízejí služby, kde je vykonávají, a zanechají na sebe kontakt,“ řekl za strůjce nápadu Ondřej Mitrenga, podle kterého je projekt primárně cílen na Třinec a jeho blízké okolí. „Naše představa je, že by vše mělo fungovat jako pomoc svému živnostníkovi, kdy si lidé předplatí služby, které by tak či onak v tyto dny za běžné situace využili a měli na ně vyhrazené finance,“ doplnil Mitrenga a dodal, že lidé tímto způsobem mohou pomoci například svému lokálnímu kadeřnictví, masážním salonům, opravně bot, fotografickému studiu, řemeslníkům a dalším živnostníkům prostřednictvím předplacení si jejich služeb. Díky tomu budou moci využívat těchto služeb i nadále a usnadní jim toto nelehké období.

Vše funguje jednoduše: živnostník se zaregistruje na https://www.trinec.cz/inzerce/pomoc-zivnostnikum/. Zde si ho najde osoba, která se rozhodne živnostníkovi pomoct a kontaktuje ho napřímo. „Veškerá komunikace tedy probíhá mezi klientem a živnostníkem, naše platforma slouží pouze jako prostředník a iniciátor. Tímto bychom rádi vyzvali všechny živnostníky, aby se zaregistrovali na platformě a pomohli nám jim pomoct,“ dodal na závěr Mitrenga.

Další zprávy z regionu