Lidem oblíbená večerka schází

Fungovala zde řadu let. Pro zdejší byla nejen blízkým místem, kde našli vše potřebné do svých domácností, ale také bodem setkávání. Za večerku u Czytelni se v petici postavilo 250 Vendryňanů. Jejich nespokojenost řešili zastupitelé na posledním jednání.

Zavřeno. Lidé přišli o blízkou prodejnu se vším potřebným. Foto: pm

Majitelka oblíbeného obchůdku se rozhodla jeho provoz ukončit a pokračovatel se již nenašel. Ovšem místním bude večerka, která byla léta součástí objektu hasičské zbrojnice, chybět, a proto požádali obec, aby se otázkou prodejního místa v této lokalitě zabývala. „Očekával jsem, že tato iniciativa vznikne. Otázkou však je, do jaké míry může obec pomoci soukromému podnikání,“ otevřel téma vendryňský starosta Bohuslav Raszka.

Nejvíce se zastupitelům zamlouvala možnost pojízdné prodejny a spolupráce s polským prodejcem, který již do odlehlejších lokalit Vendryně se svým zbožím dojíždí. „Možná by byla domluva, prodejce by k občanům dojížděl častěji a byl jim nápomocen. Objel by i domy starších občanů, kteří by měli zájem,“ uvedl starosta a dodal, že klienti pečovatelské služby obce mají nakupování zajištěno.

Pojízdný stánek by byl skvělou variantou i proto, že lokalita u Czytelni není jediným místem ve Vendryni, kde obchůdek schází. „Podpora této prodejny by spočívala v tom, že bychom prodejci dohodli nějakou klientelu. Nešlo by o pomoc finanční,“ upřesnil Raszka.

Žádné výdaje, operativa prodejny i absence vyhlášky o podomním prodeji nahrávají pojízdnému obchůdku. Další možnosti obnovy služeb pro občany bude hledat rada spolu s petičním výborem.

Více se o debatě zastupitelů dočtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu