Lyžarská střediska hlásí přívaly sněhu a skvělé podmínky

Sněhová nadílka zajistila lyžařům takřka ráj na zemi. Lyžuje se téměř ve všech zdejších areálech. Provozovatelé slibují hodně sněhu a ideální podmínky. Dobrou zprávou je, že má ještě dále sněžit.

Lyžařská sezóna konečně začala, a to i v Mostech u Jablunkova. Foto: ski areál

Zatímco ve městech lidé se sněhem spíše bojují, na horách se radují. Vleky se spustily na mnoha místech. Lyžuje se například ve Ski areálu Řeka, kde je v provozu modrá sjezdovka. Lyžuje se každý den, večerní provoz je ve dnech středa až sobota od 17 do 21 hodin.

Vleky jezdí i ve Ski areálu Mosty u Jablunkova. „Sněhu je hodně a podmínky jsou velmi dobré. Navíc vydatně sněží, takže jsme spokojeni,“ řekl vlekař. Podobně to vypadá i v Kempalandu v Bukovci. „Situace je doslova skvělá, máme super podmínky, sněhu je dostatek a k tomu ještě každý večer zasněžujeme. Lyžuje se u nás i každý večer od 17 do 20 hodin,“ vylíčila tamní pracovnice.

Vleky jezdí i v Mostech u Jablunkova. Foto: ski areál

Špičkové jsou podmínky na Javorovém vrchu. „Sněhu máme hodně a stále padá, takže je to super. Jezdí dva vleky,“ potvrdil provozovatel Jiří Valenta.

Poněkud překvapivě vleky zatím stojí v areálu Severka v Dolní Lomné. „Třebaže sněží, snažíme se ještě i zasněžovat technickým sněhem. Lyžovat se bude až o víkendu a pak už každý den,“ vysvětloval Radek Boháč.

Na horách si přijdou na své i milovníci běžeckého lyžování. Upraveny jsou například trasy v okolí Mostů u Jablunkova.

Další zprávy z regionu