Malá Jablunkovská se změní k nepoznání

Chodníky plné děr, cesta samá záplata, málo parkovacích míst. Tak vypadá Malá Jablunkovská v Třinci. To se ale ještě letos změní. Město chystá investici 30 milionů korun.

I malá školačka by uvítala kvalitnější chodník. Brzo se dočká. Foto: mr

Rekonstrukce Malé Jablunkovské bude jednou z největších a zároveň i nejviditelnějších letošních investicí v Třinci. Stavební ruch a jistá omezení čekají obyvatele Třince zhruba v polovině roku. Výsledkem stavebních prací bude nejen vyšší komfort řidičů a pěších, ale také bezpečnost všech účastníků silničního provozu.

„V rámci rekonstrukce dojde k rozšíření komunikace směrem k parku, přibudou podélná parkovací stání a chodník dostane nový povrch. Opravíme i osvětlení a součástí akce budou i přeložky sítí,“ řekl náměstek primátorky Ivo Kaleta. Přislíbil, že s blížící se rekonstrukcí budou lidé bydlící v této lokalitě o přesném termínu a dopravních omezeních včas informováni. Lidé se mohou těšit také na to, že chodníky plynule navážou na vchody k domům a přibude i zeleň.

„Tato rekonstrukce je potřebná jako sůl,“ je přesvědčena primátorka Třince Věra Palkovská. „V těchto dnech zahajujeme výběrové řízení na zhotovitele,“ sdělila. Uvědomuje si, že modernizace s sebou dočasně přinese určité nepohodlí a dopravní omezení. „Proto prosíme občany o pochopení, trpělivost a zvýšenou opatrnost. Na druhou stranu se těšíme na to, co všechno dobré tato oprava přinese řidičům i pěším,“ dodala primátorka. Stavební práce by měly trvat šest měsíců.

 

Další zprávy z regionu