Málem přišli o restauraci, zachránil ji místostarosta

Když před lety vzniklo Sportcentrum Smilovice, asi nikdo nečekal, jak velké problémy čekají restauraci, která je jeho součástí. Eskalovaly na konci loňského roku a reálně hrozilo, že pokud se nenajde nový provozovatel, bude muset podnik zavřít. O záchranu se trochu nečekaně postaral tamní místostarosta.

Restaurace ve Sportcentru Smilovice je opět otevřená každý den. Foto: mr

Jediná restaurace, kde se člověk může ve Smilovivích dobře najíst. Tak lidé označovali roky Restauraci Sportcentrum. Pak ale začalo něco váznout. Na konci loňského roku vedení spolku SC Smilovice rozhodlo, že podnik vzhledem k přetrvávajícím problémům s nedostatkem kvalitního personálu nabídne zájemcům k pronájmu. Nejprve se provoz omezil pouze na dny pátek, sobota a neděle, a pak už se hovořilo o tom, že pokud se nenajde zájemce o provoz, restaurace k 30. březnu 2018 skončí úplně.

Zastupitelé obce problém diskutovali na svém posledním zasedání. A právě tam vystoupil místostarosta Jindřich Mackowski: „Bylo to náročné rozhodování a dlouze jsem o tom s rodinou přemýšlel. Nakonec jsme se rozhodli, že si vezmeme restauraci do nájmu, a tím ji zachráníme. Vím, že nás to bude stát spoustu sil a finančních prostředků, ale půjdeme do toho. Nedovedu si totiž představit, že by naše obec byla bez kvalitní hospody.“

Restaurace zahájila nově provoz na Velký pátek, tedy 30. března.

Podrobnosti si přečtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu