Malíř zachytil půvab lesa

Půvab tichých lesních zákoutí tryská z obrazů akademického malíře Romana Hudziece. Výstava  s názvem Není les jako les v Dřevěnce v Mostech u Jablunkova bude k vidění až do konce března.

Roman Hudziec vystavuje v mostecké Dřevěnce. Foto: ba

Pozornost návštěvníků výstavy, která se od slavnostní vernisáže těší velkému zájmu, poutá pět kreseb (bílý akryl na černém papíru anebo černá tuš na bílém papíru) a 13 obrazů namalovaných olejem.  Všechny jeho výtvory zachycují les, o kterém umělec, pocházející z Karviné, tvrdí, že umí mlčet, zpívat, malovat, potěšit i vyděsit.

„Posledních deset let víceméně maluji skoro pořád les. Zdrojem inspirace jsou mi lužní lesy mezi Prahou a Mělníkem nedaleko soutoku dvou největších českých řek, kde žiji, a pak také mé oblíbené Beskydy, například prales v Mionší,“ řekl.

Roman Hudziec, který je mimo jiné spoluautorem řady expozic v pražské zoo, používá všechny malířské techniky, které občas i vzájemně propojuje. „Maluji olejem, akrylem i akvarelem, který je nenáročný, a pro plenér je to tudíž velmi příhodná technika,“ dodal autor desítek výstav.

Další zprávy z regionu