Malované zvonky hledají děti i dospělí

Neobyčejně originálním způsobem. Společenskou hrou, do níž se zapojili dospělí i děti. Tak oslavila sto let své existence základní škola Pod Zvonek v Českém Těšíně.

Zuzanka Škarková našla zvoneček v atriu školy. Foto: LŠ

Oslavu pojala hravou formou. Hrou s názvem Sto zvonků z Pod Zvonku. Princip hry, do které se zapojili nejen děti, ale i dospělí, je najít na různých místech v Českém Těšíně 101 ručně malovaných kamínků se zvonečky – speciálně ke stému výročí založení školy. Autorkou hry je učitelka Zuzana Fúriková, kamínky ručně namalovala její kolegyně Darina Nogolová.

Celkem 101 originálních kamenů je označeno názvem hry Sto zvonků z Pod Zvonku a letopočtem, označujícím vždy jeden rok existence školy (1921 – 2021). Nálezce si kamínek může ponechat nebo jej může přesunout na jakékoliv jiné místo, nejlépe v Českém Těšíně, kde ho najde někdo další.

Nálezci kamínky vyfotí a poté snímek vloží na veřejnou facebookovou skupinu s názvem Sto zvonků z Pod Zvonku. Představitelé školy sledují, kolik kamínků již bylo nalezeno a na kterých místech se objevují. Jeden se našel dokonce na Prašivé.

„Nečekali jsme, že hra bude mít takový ohlas a zaujme tolik lidí. Účastníkům naší hry se podařilo najít všechny kamínky, nacházely se na různých místech města. Polovinu z nich sdíleli na facebookové stránce. Vyhlásili jsme soutěž, kolik kamínků jsme rozmístili. Tři nejrychlejší obdrželi kameny se zlatými zvonečky bez letopočtu,“ dodala Fúriková.

Další zprávy z regionu