Maminka porodila dítě na parkovišti před nemocnicí

Takovou rychlost nepamatují ani protřelí porodníci. Jedna z nastávajících maminek totiž nestihla doběhnout ani do porodnice, natož na sál, a svou holčičku porodila na parkovišti před chirurgickou ambulancí.

Malá Michalka se drala na svět nečekaně rychle. Místo narození: parkoviště. Foto: Nemocnice Třinec

Manželé Koloniční se minulý týden připravovali na porod svého dítěte. Ve čtvrtek 6. srpna přišly na maminku Moniku porodní bolesti. Okamžitě tedy vyrazili do třinecké porodnice.

„Všechno ale šlo natolik rychle, že rodiče nestihli dojít na gynekologicko-porodnické oddělení a maminka porodila přímo na parkovišti před chirurgickou ambulancí. Statečný tatínek doslova chytal miminko a asistoval při této šťastné události pod širým nebem,“ popsala netradiční událost mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková. Poté byla maminka i s novorozencem v náručí převezena na porodní sál, kde nastalo ošetření po porodu.

Malá Michalka přišla na svět před desátou hodinou, vážila 3,05 kg a měřila 49 cm. Doma se již na sestřičku těší osmiletý Šimon a téměř tříletý Filípek. „V naší nemocnici se ročně narodí zhruba 800 dětí, ale takový porod nepamatujeme. Myslím, že by ho mohly paní Monice závidět snad všechny ženy,“ pousmála se mluvčí a dodala: „Celé rodině gratulujeme a malé Míši přejeme hodně zdraví, štěstí, a aby v životě byla tak průbojná, jako svůj první den v životě.“

Další zprávy z regionu