Manželé oslaví lásku filmy, plaváním nebo obnovením slibu

Týden manželství oživí společenský život i lidem v Třinci. Organizátoři vyzývají: pozvěte svou polovičku opět na rande. Zajímavých příležitostí bude dost a dost.  Národní týden manželství se v Třinci koná od 9. do 16. února.

Týden manželství je určen nejen pro novomanžele. Archivní foto: Design by Freepik

Smyslem akce je připomenout, že o vztah je třeba pečovat. Lidé mohou vyrazit společně do kina, na přednášky, na bazén, nebo třeba do kostela obnovit si svůj svatební slib.

Týden věnovaný manželství bude letos provázet motto Manželství v síti. To může mít sice více významů, ale tím hlavním je zaměřit se na to, jak manželství a vztahy ovlivňuje svět digitálních technologií a jaké výzvy přináší online svět do prožívání blízkosti s našimi nejbližšími.

První akci pro manžele přináší v neděli 9. února kino Kosmos. Promítne jim český film Ženy v běhu. V úterý 11. února si mohou zájemci přijít poslechnout přednášku pastora a vztahového poradce Jana Majera s názvem Když promiň nestačí. Koná se v 18 hodin ve sborovém domě na ulici Nábřežní 19.

Ve středu 12. února zadaní či zamilovaní mohou zamířit do třinecké knihovny, kde v 17 hodin pohovoří rodinný terapeut a lektor Jiří Halda na téma deformace vztahů technologiemi Rodiče a děti na síti.

V pátek 14. února mohou manželé oslavit svátek sv. Valentýna v kině Kosmos, kde bude od 16 hodin nachystán valentýnský doprovodný program a od 17.30 hodin i filmová projekce. Romantika čeká páry i v komplexu STaRS, kde si na krytém bazénu mohou užít plavání při svíčkách, v nově zrekonstruované sauně objevit kouzlo společného saunování a v restauraci STaRS si mohou pochutnat na speciálním valentýnském menu. Přímo na bazénu je navíc od 19 hodin pobaví snímek s názvem Zrodila se hvězda.

V neděli 16. února v době od 9.30 do 11.00 hodin budou mít manželské páry možnost obnovit své svatební sliby na bohoslužbě SCEAV v evangelickém kostele na Frýdecké ulici.

Akce v rámci Týdne manželství připravil odbor sociálních věcí třinecké radnice ve spolupráci s neziskovými a příspěvkovými organizacemi a církvemi.

Další zprávy z regionu