MASka se obrátila na veřejnost

V běhu je dotazníkové šetření mezi občany všech šestnácti obcí Sdružení obcí Jablunkovska. Místní akční skupina (MAS) Jablunkovsko společně s městem Jablunkov a dalšími partnery zjišťuje potřebnost sociálních služeb na Jablunkovsku.

Sídlo MAS Jablunkovsko v Bystřici. Ilustrační foto: tm

„Realizujeme projekt podpořený z Operačního programu Zaměstnanost. Jedná se o aktualizaci Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb. Nyní probíhá první etapa, což je dotazník mezi občany v obcích spadajících do Sdružení obcí Jablunkovska,“ řekl vedoucí MAS Jablunkovsko Petr Karlubík, podle kterého se šetření týká všech typů sociálních služeb i návazných služeb, proto může někomu připadat trošku obsáhlejší. „Dotazník je například klíčový nejen pro člověka, který určitou službu potřebuje, ale i pro rodiny, ve kterých žijí lidé, kteří se bez sociální služby neobejdou,“ objasnila projektová manažerka MAS Jablunkovsko Jitka Wiszczorová.

Pro MAS jsou výsledky průzkumu důležité, protože bude mít odezvu od lidí. Dotazníky jsou k dispozici v tištěné podobě, které většina obcí distribuovala svým občanům, ale dotazník lze vyplnit i online. Informace o dotazníku jsou umístěny na internetových stránkách všech šestnácti obcí, na stránkách i facebooku MAS i dalších partnerů – KAPA, Charita Jablunkov, Medica Třinec a Charita Třinec.

Další zprávy z regionu