Mejdany v bytech nedají sousedům spát

Je půlnoc, člověk by chtěl spát, ale ono ne a ne usnout. V bytě u sousedů je totiž takový kravál, jako by ani půlnoc nebyla. Navíc to není poprvé. Jak to vyřešit? Buď na vlastní pěst a souseda upozornit, či zatnout zuby a vydržet, nebo se obrátit na městské strážníky.

Ilustrační foto: th

Čerstvým příkladem je víkendový případ z Třince. Návštěva přátel se totiž změnila v pořádný mejdan, který rušil okolní nájemníky natolik, že přivolali strážníky městské policie. Majitel bytu sice hlídce s omluvou slíbil okamžitou nápravu, což i učinil, avšak po odjezdu hlídky z místa se v krátké době rušení nočního klidu opakovalo a strážníci se proto vrátili. Majitel bytu však již neotevřel, proto bude přestupek oznámen správnímu orgánu.

Jsou místa, kam strážníci vyrážejí řešit obdobné stížnosti ojediněle a sporadicky, jsou však i místa, odkud se hluk v nočních hodinách šíří opakovaně.

Velitel jablunkovských strážníků Pavel Kufa v tomto směru vidí ve svém rajonu jako problémové některé nájemníky z městských bytů, kteří jsou úplní či částeční neplatiči. „Ti neváhají si k sobě pozvat bezdomovce, kteří se u nás vyskytují. Když má taková skupina lidí peníze, utratí je za alkohol a večírek je pěkně hlučný,“ nastínil Kufa, podle kterého jsou výjezdy kvůli podobným večírkům velmi časté. A problém není jen hluk, ale i následný nepořádek na společné chodbě.

V podobném duchu se odvíjí mejdany u muže, kterého osud zavál do garáže, v níž nyní žije. Ovšem i on zde pořádá mejdany, na kterých nechybí lidé s podobným osudem.

Více informací nejen z Jablunkova, ale i Třince a Českého Těšína přinášíme v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu