Město upravilo automaty na parkování

Když se koncem minulého roku objevily v Třinci parkovací automaty, vyvolaly i nevoli. Mnoho lidí tápalo v jejich používání, nechápalo, na jakém principu fungují. Město proto vyslyšelo hlasy nespokojených a automaty dovybavilo srozumitelnějším návodem. I tak ale někteří lidé s placeným parkováním nesouhlasí.

Parkovací automaty v Třinci mají přehlednější návod. Foto: magistrát

„Od 1. listopadu jsme střádali podněty od občanů a mnohé z nich vyhodnotili jako oprávněné a smysluplné. Proto jsme doplnili stojany o další vyžádané údaje,“ uvedl náměstek primátorky Ivo Kaleta. Všechny důležité informace jsou  nyní na čelní straně automatu, a navíc v barevném rámečku.

Zatímco jeden problém radnice vyřešila, nad dalším se vznáší otazník. Množí se totiž hlasy lidí, kteří v lokalitě placených parkovišť bydlí. „Zavedli placené parkování, aby na těch místech nestála auta celý den. Jenže se stalo to, že ta auta teď stojí všude v okolních ulicích, kde se platit nemusí. Takže pro nás, kteří zde bydlíme, nastal nový problém. Před našimi domovy se přes den nedá zaparkovat,“ kritizoval jeden z třineckých občanů.

Ivo Kaleta potvrdil, že na adresu magistrátu skutečně došla petice z jednoho domu. „Vyhodnocujeme, zda má placené parkování takový dopad na stání aut v okolí,  nebo ne. Placených parkovacích míst na náměstích i v okolních ulicích totiž není hodně,“ zamyslel se náměstek. Slíbil, že po půl roce radní opět vyhodnotí, zda má placené parkování nějaké mouchy, které pak případně odstraní.

Další zprávy z regionu