Město: rekonstrukce lázní by neměla smysl

Městské lázně v Třinci ukončily svůj provoz. Na vině je nejen velice špatný technický stav, ale i fakt, že jsou lázně dlouhodobě ztrátové, a navíc jim citelně ubývají zákazníci.

Lázně už na první pohled nejsou v dobré kondici. Foto: mr

Když člověk vejde do Městských lázní v Třinci, má pocit návratu v čase. Vše je omšelé, kachličky popraskané, toalety nevzhledné a prostředí neútulné. Přesto sem mnoho let chodila spousta lidí, a ti měli právě tuto saunu rádi. „Neumím vysvětlit proč, ale prostě to tady mělo své kouzlo. I když si samozřejmě uvědomuji, že jsou ve městě sauny modernější a hezčí, chodila jsem sem ráda a je mi líto, že už to skončilo,“ shrnula své pocity jedna z návštěvnic, která si nepřála být jmenována.

Koncem července se na dveřích i webu objevila informace, že provoz Městských lázní bude ke dni 31. července 2019 ukončen. Důvodem jsou nevyhovující technické a hygienické podmínky. „Když si lázně procházíte, na každém kroku vidíte nedostatky. My jsme se je snažili každoročně tak nějak lepit, ale nyní už to došlo do fáze, kdy se muselo učinit rozhodnutí, buď sem budeme investovat spoustu peněz, nebo zařízení uzavřeme,“ uvedl ředitel Správy tělovýchovných a rekreačních služeb města Třince Radek Procházka.

Radek Procházka si prohlíží popraskané kachličky. Foto: mr

Hygienici vytýkají lázním mimo jiné popraskané kachličky, nevyhovující sociální zařízení, zničené vany i podlahy. „Do toho nám v zimě praskly rozvody vody. Něco jsme opravili, ale je jen otázkou času, kdy to nevydrží na jiných místech. K tomu je třeba udělat nová střecha, zateplení budovy, vzduchotechniku pro bazény, nová okna, elektriku a celkovou modernizaci vnitřku,“ vypočítával ředitel.

Více informací najdete v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu