Město vyzývá – ukliďme Třinec společně!

Pracovní rukavice na ruce, do nich pytel na odpady a může se jít na věc. Třinec se i letos přidává k akci Ukliďme svět, ukliďme Česko! Zúčastnit se mohou jednotlivci i celé kolektivy či různé spolky.

Do úklidu se může pustit každý bez rozdílu věku. Foto: ŠS

Hlavním úklidovým dnem bude sobota 6. dubna, do jarní očisty svého okolí se ale může zapojit každý v průběhu celého dubna. Jak to bude fungovat? Úklidy mohou organizovat nejen osadní výbory, občanská sdružení nebo i skupiny občanů, ale i jednotlivci, kterým není stav naší přírody a města lhostejný. „Stačí si vytipovat místo, které by stálo za to uklidit, a vrhnout se do práce. Plastové pytle si můžete vyzvednout na odboru životního prostředí třinecké radnice v kanceláři 113. Po ukončení akce město zajistí odvoz odpadu z dohodnutého místa,“ poradila tisková mluvčí radnice Šárka Szlaurová a dodala, že lidé se svými požadavky mohou kontaktovat odbor životního prostředí a zemědělství na tel. 558 306 319 nebo 558 306 320.

Pracovní rukavice si v rámci dobrovolnické akce nasadí hned zkraje dubna i vedení města a třinečtí radní, kteří vyrazí uklízet některá veřejná prostranství v centru města. „Třinec je přece naše město, jsme jeho součástí a na nás všech záleží, jak ulice města vypadají. Jaké si město uděláme, takové ho budeme mít,“ vyzvala k úklidu primátorka Věra Palkovská.

Další informace o dobrovolnické akci, která je určena všem, kterým vadí nepořádek a kteří mají chuť s tím něco udělat, lze najít na www.UklidmeCesko.cz.

Další zprávy z regionu