Mezi Horalem a radnicí plánují postavit 71 parkovacích míst

Chaotickému parkování na hrbolaté ploše mezi jablunkovskou radnicí a hotelem Horal má být konec. Město a Jablunkovské centrum, kterému hotel patří, plánují společně postavit víceúčelové parkoviště.

Současné parkování je v místě spíše chaotické. Foto: tm

„Jednalo by se o 71 parkovacích míst,“ nastínil na úvod starosta Jablunkova Jiří Hamrozi. „Parkovací místa by využívali lidé, kteří přijedou do našich prodejen v Horalu nakoupit nebo potřebují něco vyřídit na městském úřadě,“ dodal Robert Cieślar za společnost Jablunkovské centrum a zároveň ředitel firmy Netis.

Nová plocha by podle obou měla i další využití. „V případě, když by bylo deštivo, můžeme akci přesunout ze sousedního parku na parkoviště, alespoň si nezničíme tamní zeleň. Pro tyto případy by byl v zemi elektrický přivaděč,“ doplnil starosta. Další variantou je pořádání trhů či jarmarků.

Hlavním plusem ale bude proměna místa v centru města, na kterém nyní parkuje až 30 automobilů, ovšem nesystematicky – jak kdo přijede, tak zaparkuje. „Nové parkoviště by dalo stáním vozů určitý pořádek,“ řekl Hamrozi.

Další zprávy z regionu